De nieuwste Call of Duty release (2022), Modern Warfare 2!

Elk jaar verschijnt er een nieuwe Call of Duty. Ook in 2022 is dit het geval. Het is al bevestigd door de ontwikkelaars van Infinity Ward. De nieuwe game is een sequel op Modern Warfare uit 2019. In feite is het dus een reboot van de eerder verschenen game Modern Warfare 2 (2009). In dit artikel lees je meer over deze game.

De grote aankoop

Maar voordat we wat dieper ingaan op de vermoedelijke inhoud van de game, moeten we natuurlijk eerst het een en ander bespreken. Pasgeleden is Activision Blizzard overgenomen door Microsoft. Hierdoor is er de nodige consternatie ontstaan. Veel mensen maken zich ongerust over de toekomst van het spel, met name op de PlayStation.

Microsoft heeft pasgeleden gereageerd op de ontstane ophef. Zij verzekeren spelers ervan dat zij zich niet druk hoeven te maken. Zij gaven in een blogbericht aan dat zij zich zullen houden aan alle afspraken die Activision Blizzard momenteel heeft lopen. Ook wanneer deze contracten zijn afgelopen zullen zij ervoor zorgen dat Call of Duty nog steeds beschikbaar is op de Playstation. Je kan dus opgelucht ademhalen wanneer jij op een Playstation speelt.

Wanneer wordt Call of Duty: Modern Warfare 2 uitgebracht?

Vooralsnog is er niks bekend over de release date van Call of Duty: Modern Warfare 2. Maar aan de hand van voorgaande jaren kunnen we wel speculeren. De games verschijnen meestal namelijk in de maand november. Of dat dit jaar ook weer zo is, dat valt nog te bezien. Volgens de Call of Duty specialist Tom Henderson, wordt de release misschien een maand naar voren geschoven. Dit zou dan in Oktober plaatsvinden. Dit wordt dan in de zomer onthuld. Waarna er ook een grote update zal plaatsvinden met betrekking tot Warzone. Andere bronnen bevestigen eveneens dat de game in de herfst zal plaatsvinden. Bloomberg, het wereldwijd bekende nieuwsplatform, is eveneens deze mening aangedaan.

Wat is de reden dat de game wat eerder verschijnt dan normaal? Het schijnt wat te maken te hebben met de slechte verkoopcijfers van Call of Duty: Vanguard. Dit is een gerucht, en het is nooit bevestigd. Maar Tom Henderson beweert dit ook, en hij heeft het vrijwel altijd bij het rechte eind. Het zou zomaar kunnen dat hij opnieuw gelijk heeft. Hoewel het misschien het plan is om de game in oktober uit te brengen kunnen er altijd vertragingen zijn. Hierdoor is het best kans dat de game alsnog in november uitkomt.

Hoewel het dus niet zeker is wanneer de game precies verschijnt, lijkt het er wel sterk op dat het ergens in het najaar van 2022 zal zijn. Het is ook vrijwel zeker dat de game op zowel de Xbox, PS5, en de pc te spelen is. Het is alleen niet zeker of je het spel ook kunt spelen op PS4 en de Xbox one. Ook al verwachten de meeste mensen van wel. Vooralsnog lijkt het erop dat Call of Duty een multi-platform game blijft, ondanks de overname van Microsoft.

Komt erin 2023 geen Call of Duty op de markt?

Zoals we al eerder aangaven in dit artikel, en zoals de meeste mensen wel zullen weten, is het traditie dat er elk jaar een Call of Duty op de markt verschijnt. Toch lijkt er een trendbreuk te ontstaan. Het ziet er namelijk naar uit dat er in 2023 helemaal geen CoD uitgebracht wordt. Wat is de reden hiervoor? Opnieuw worden de tegenvallende verkoopcijfers van Call of Duty: Vanguard aangevoerd. Hoewel het een bestseller was, waren de verkoopcijfers wel minder in vergelijking met Black Ops Cold war, dat het voorgaande jaar werd uitgebracht. Volgens Bloomberg zal er een tweede Warzone komen, het gratis te spelen online CoD spel, dit zou dan ter vervanging van een nieuwe release zijn. Dit is echter alleen een gerucht, en nog niet bevestigd.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Activision Blizzard heeft laten weten dat Infinity Ward de game gaat maken en dat het om een sequel gaat van Modern Warfare uit 2019. Er verscheen een bericht op het twitter account van CoD waar dit te lezen viel. Ze hebben er ook nog een blogbericht aan gewijd. Het spel zal op een nieuwe engine lopen. Infinity Ward heeft ook de vorige Modern Warfare ontwikkeld, de verwachtingen zijn daarom hooggespannen. Deze hoge verwachtingen zijn nog een keertje opgevoerd, nadat Activision Blizzard liet weten, dat de studio bezig is met de meest ambitieuze Call of Duty game ooit gemaakt!

Nieuwe gameplay modus: Attackers vs Defenders

Er zullen weer allerlei nieuwe dingen in de game aanwezig zijn. Ook verschillende nieuwe gameplay modi. Een aspect waar veel van verwacht wordt is attackers vs defenders. De aanvallers moeten binnen een bepaalde tijd een doel halen. De verdedigers hebben de taak om dit onmogelijk te maken. De verdedigers hebben onder andere booby traps, camera’s en verborgen plekken om dit te bereiken. Het is nog niet zeker of deze gameplay modus daadwerkelijk gelanceerd zal worden, maar er zijn wel sterke vermoedens.

Een gruwelijke campagne

Natuurlijk staat Call of Duty bekend om de multiplayer versie. De campaign wordt echter ook veel en met plezier gespeeld. De campaign in Modern Warfare is volgens de geruchten vrij gruwelijk. Je kunt zien hoe mensen stuiptrekkend om het leven komen. Verder heb je, net zoals in Red Dead Redemption 2, een moraal meter. Je kan dus beslissingen nemen die op deze meter van invloed zijn, en op die manier ook op het verloop van het spel.

Ga de strijd aan met Colombiaanse drugskartels

Volgens ingewijde ga je in deze game de strijd aan met Colombiaanse drugskartels. Je speelt zelf een soldaat die werkzaam is bij een speciale Amerikaanse eenheid. De verhaallijn zou gebaseerd zijn op de film een Clear and Present Danger. In deze film speelt onder meer Harrison Ford. Het gaat over de overheid van de Verenigde Staten en hoe zij op stiekeme wijze allerlei clandestiene acties ondernemen in Zuid-Amerika. In hoeverre de game op deze film lijkt is nog niet bekend. Het zal waarschijnlijk niet veel gaan over de intriges in het Witte Huis.