Shoppen in Parijs, hier vind je de beste tips!

Parijs is een van de mooiste steden in de wereld en zeker ook een van de bekendste. Er zijn hier talloze beroemde films opgenomen, een van de beroemdste gebouwen ter wereld is hier gevestigd (de Eiffeltoren), er zijn vele bekende restaurants, en als je geluk hebt kan je ook nog een wereldberoemde voetballer zoals Lionel Messi of Neymar tegenkomen. Kortom, het is een bruisende en levendige stad waar van alles te beleven valt. Dit is altijd zo geweest, de geschiedenis van Parijs is ook uitermate interessant. Het is de bakermat van de democratie, maar het is ook de mode hoofdstad ter wereld geweest. Parijs stond en staat ook bekend om zijn vele goede chef-koks. Wanneer je in deze stad op vakantie bent is er dus genoeg om te doen. Iets wat je zeker ook mee moet maken, zijn de geweldige winkelstraten. Parijs is ‘the place to be’ wanneer je wilt gaan shoppen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, zodat je precies weet waar je moet zijn in Parijs, wanneer je op jacht gaat naar nieuwe kleding of andere leuke items.

De verschillende winkeltjes in Parijs

Parijs stond altijd bekend als de mode hoofdstad ter wereld, tegenwoordig hebben ze wat meer concurrentie, maar nog steeds is dit de stad waar je naartoe moet gaan wanneer je leuke kleding wilt kopen. Je kunt de winkels in 4 categorieën verdelen. Allereerst heb je winkelstraten waar voornamelijk hele luxe kledingwinkels te vinden zijn. Ten tweede heb je een aantal grote winkelketens zoals de Zara waar je leuke kleding kunt kopen tegen een schappelijke prijs. Verder heb een aantal plaatsen waar je hele authentieke Franse boetiekjes aan kunt treffen. Tenslotte zijn er ook nog wat adresjes die je kunt bezoeken wanneer je op jacht bent naar de juiste koopjes.

De Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek is de ultieme plek om te shoppen, dat wil zeggen, wanneer je een dikke portemonnee hebt. De driehoek slaat op de Champs-Élysées, Avenue Georges V en Avenue Montaigne. Hier kun je alle wereldberoemde en luxueuze merken vinden zoals Prada, Gucci, Versace, Chanel, en Dior. Je kunt ze kopen in luxe designwinkels maar ook in modehuizen. Grote beroemdheden van over de hele wereld komen hier naartoe om te shoppen. Het kan dus zomaar voorkomen dat je een beroemdheid tegenkomt. De voetballers van Paris Saint Germain zijn ook dol op chique spulletjes, en zijn daarom ook regelmatig te vinden in de Gouden Driehoek. Hoewel de Gouden driehoek het ultieme shopping Walhalla is, moet je wel over een bepaald budget beschikken om hier aankopen te doen. Het is voor de modale burger wel leuk om hier rond te lopen en je te vergapen aan alle mooie winkels, maar wanneer je echt iets op de kop wil tikken zijn er vele andere en betere mogelijkheden om te shoppen.

De grote warenhuizen

Er zijn ook een aantal grote warenhuizen te vinden waar je van alles en nog wat kan kopen. Niet alleen kleding, maar ook sieraden, parfums, tassen, schoenen en beauty producten. Een heel beroemd warenhuis is Galeries Lafayette. Vooral rond de feestdagen in de winter is het erg leuk om hier een keer naar toe te gaan. Het hele warenhuis is dan namelijk versierd, een erg leuke attracties voor kleine kinderen. Je kunt ook het warenhuis beklimmen en vanaf het dak van het prachtige uitzicht genieten.

Dit warenhuis is niet zoals Hoog Catharijne in Nederland. Het is een stuk luxueuzer. Je vindt hier al sinds 1912 de nieuwste trends op het gebied van mode zowel voor vrouwen en mannen. Vooral op het gebied van mannenmode heeft dit warenhuis veel te bieden. Natuurlijk is het warenhuis ook prachtig om naar te kijken, het is een oud statig pand. Het legt de klassieke uitstraling waar Parijs zo om bekend staat goed vast.

Er is nog veel meer te beleven dan alleen shoppen

Op veel van deze plaatsen kun je nog veel meer doen dan alleen shoppen. Neem bijvoorbeeld Place Saint Germain des pres, dit is een hele diverse en prachtige wijk waar van alles te beleven valt. Er zijn een heleboel leuke cafés en prachtige architectuur. Er heerst ook een hele intellectuele sfeer. Verder zijn er allerlei kleine onafhankelijke en kleinschalige zaakjes. Wanneer jij een bohemien bent zal je je hier zeker op je plaats voelen.

Er zijn ook andere plaatsen die bijzondere ervaringen te bieden hebben, neem bijvoorbeeld de Rue Faubourg Sain-Honore waar heel veel fascinerende antiquairs en kunstgaleries zich gevestigd hebben. 

Lekker eenvoudig shoppen bij bekende winkelketens

Vind jij het bovenstaande helemaal niets, of wil je wat variatie tijdens je vakantie in Parijs? Dan kun je ook gewoon heel veel vertrouwde winkelketens vinden. In het midden van Parijs, vlakbij het Louvre, kun je de Zara vinden, maar ook een H&M, een Adidas winkel, GAP, een Nike-store en nog heel veel meer. Het mooie is dat alles overdekt is, zodat je hier goed kunt shoppen wanneer het regent. Om het winkelcentrum zijn er allerlei steegjes met bijzondere boetiekjes, je kunt dus ook een combinatie maken, wat de shopping ervaring nog interessanter maken.

Verborgen plekjes om te shoppen

Er zijn ook een heleboel plekjes die haast niemand kent, maar die wel heel leuk zijn om een keertje te bezoeken. Dit worden ook wel verborgen passages genoemd. Al in de 19de eeuw werd veel van deze steegjes gemaakt. Een aantal zijn in de loop der tijd in verval geraakt. Andere zijn opgebouwd en heel fraai geworden. Hier kan je shoppen wanneer je van wat rust houdt. Je vindt hier rustige en unieke boetiekjes. Verder kan je ook een heleboel lekker eten opsmikkelen.

Rue de Buci is een plek waar je absoluut heen moet wanneer je van lekker en bijzonder eten houdt. Het staat bekend als een van de gezelligste straatjes van Frankrijk en Parijs. Hier zijn alleen maar lokale ondernemers gevestigd, wat zorgt voor een hele charmante en authentieke uitstraling.

Shoppen in de uitverkoop

Natuurlijk is er zo nu en dan ook een uitverkoop in Parijs. Een ideale gelegenheid om je slag te slaan. Wanneer je op het internet een beetje rond speurt kunt je accurate informatie vinden over de juiste data. Hoewel er overal wel koopjes te vinden zijn, moet je toch vooral bij de grote winkelketens wezen in plaats van de echte luxueuze zaken.