Warzone 2022

 

1. Wat is Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone is een game dat een deel is van het bestaande game Call of Duty: Modern Warfare. Call of Duty: Warzone is in principe bijna net als alle andere Call of Duty games een first-person shooter. Alleen is het zo dat Call of Duty: Warzone meer gebaseerd is op een battle royale type spel. Net als andere games zoals PUBG en H1Z1 is het de bedoeling dat je probeert wapens en harnassen te verzamelen en het gebruikt om andere spelers te doden. Echter is het wel zo dat er een gas of pijn cirkel bestaat die langzaam om de zoveel minuten krimpt. Het is dus de bedoeling om uiteindelijk de laatste overlevende te zijn of ook wel ''The last man standing''. Toch is er iets speciaals aan de game. Stel als jij dood gaat is het normaal zo dat jij dan niet meer aan het huidige potje mag mee doen en dan moet je aan een nieuw potje mee doen. Met Call of Duty: Warzone is dat anders, als jij namelijk dood wordt gemaakt ga je naar de ''Gulag'' toe. De ''Gulag'' is een mini-gamemodus waarbij je dan een op een tegen een andere speler moet strijden. De gene die de ander dood heeft gemaakt mag als prijs weer mee doen aan het potje waarbij de speler al eerder dood is gemaakt. Als jij uit eindelijk het potje wint kan je veel beloningen krijgen zoals level ups of zelfs voorwerpen die je kan gebruiken of om je wapens mooier te maken.

2. Waar krijg je Call of Duty: Warzone

De game Call of Duty: Warzone is zoals genoemd een deel van een andere game. Dit betekend dat je de game niet perse hoeft te halen. Het enige wat je hoeft te doen is om Call of Duty: Warzone te spelen is simpel weg Call of Duty: Modern Warfare te halen. Als je dat hebt gedaan en de game geïnstalleerd hebt, moet je de game natuurlijk ook starten. Waneer de je game hebt gestart zou je in principe de opties hebben om of Call of Duty: Modern Warfare te spelen maar ook dan de optie om Call of Duty: Warzone te spelen. Dit betekend wel dat je de game via Call of Duty: Modern Warfare moet downloaden. Wat er dan gebeurd is dat er simpel weg een nieuwe game wordt gedownload apart van Call of Duty: Modern Warfare en vandaar uit kan je de game opstarten en spelen wanneer hij klaar is met de installatie,

3. Wie heeft Call of Duty: Warzone ontwikkeld

Dit spel is gemaakt door Infinity Ward en Raven Software waarbij het uitgegeven is door Activision. Deze 3 bedrijven staan al eerder bekend om de franchise Call of Duty. De game is zoals genoemd gratis en heeft 100 miljoen installaties. De reden dat het vaak gedownload wordt is omdat het ook beschikbaar is in bijna iedere game-platform. Deze platformen zijn: Playstation 4, Playstation 5, Windows, Xbox One en de Xbox Series. Dit geeft de game een kans om het door meerdere mensen te laten spelen.

4. De influentie van Call of Duty: Warzone

Het is niet zo dat het maar een spel is, er worden serieuze dingen gedaan naast dat mensen de game Call of Duty: Warzone spelen. Dit spel wordt namelijk ook gespeeld door Twitch Streamers. Twitch Streamers zijn simpel gezegd mensen die zichzelf opnemen terwijl zij een spel spelen. Waarom dit zo speciaal is komt omdat veel andere mensen mee kunnen kijken wat ook aandacht levert. Deze streamers kunnen zelfs geld verdienen door middel van het spelen. Dit wordt gedaan met donaties die de kijken aan de speler geeft.

5. Een stap verder met Call of Duty: Warzone

Ook is het zo dat er tegenwoordig ook wedstrijden en tournooien bestaan voor het spelen van een spel. Dit wordt esports genoemd. Net als voetbal is esports ook een serieuze competitieve evenement. Ook heb je bij esports soorten groepen of clubs. deze groepen bestaan meestal uit 4 mensen die als een team tegen een ander team moeten spelen. Ook dit brengt veel mensen naar een soort stadion waarbij zij kunnen aanmoedigen en mee kunnen kijken hoe zij nou spelen. Ook dit wordt gestreamd op Twitch met ook veel kijkers. De prijzen die zij aanbieden is ook best wel wat. Dit soort toernooiprijzen kunnen variëren. Van een prijs van 500 euro tot aan zelfs 300 duizend euro voor het winnende groep. Zoals je kunt verwachten is het zo dat hoe meer kijkers er naar het toernooi kijken des te hoger de prijs wordt. Bijvoorbeeld: de genoemde toernooiprijs van 300 duizend euro wordt bekeken door bijna 300 duizend mensen. Dus is het belangrijk welke teams er spelen. Net als dat je op voetbal beroemde voetbalclubs hebt zoals Real Madrid of Bayren Munchen heb je ook beroemde teams. Van daar wordt er ook gekeken welke soorten toernooien het meeste prijsgeld heeft.

6. Call of Duty: Warzone betaalbare dingen

Naast de genoemde dingen heeft Call of Duty: Warzone ook te maken met ''micro-transactions'' dit zijn spullen, boosts of wapens die je kan komen om een voordeel te hebben of om er gewoon beter uit te zien dan andere. een van deze boosts is een Battlepass. Nou, wat is een Battlepass? Een Battle pass is eigenlijk een soort bundle die jouw verschillende dingen kan geven, van boosts tot nieuwe outfits en punten. Een van de belangrijkste dingen aan een Battle pass echter is dat als jij een level omhoog gaat of als jij een potje wint dat jij extra dingen kan krijgen. Bijvoorbeeld als iemand een potje wint met een battlepass kan de persoon 2 keer zo veel meer winnen als beloningen dan iemand die gen battle pass heeft. Het is wel zo dat sommige mensen het hier niet mee eens is en dat dit oneerlijk is, maar aan de andere kant kan het goed belonend zijn als je geld uit geeft aan een battle pass.

7. Tot slot

Call of Duty: Warzone is dus een leuk battle-royale type spel met veel te doen en veel te zien. Het kan zijn dat nieuwelingen misschien moeiten hebben om aan het spel te beginnen, maar het is het proberen en leren waard. Een echte aanrader dus als jij schietspellen leuk vind.